ייצוג מתלוננים

בעוד שהורגלנו לחשוב שתפקידו היחיד של עורך דין פלילי הוא להגן על חשודים בביצוע עבירה, לעיתים קרובות הוא חובש כובע אחר – של ייצוג מתלוננים.

כל אחד יכול למצוא את עצמו על כיסא המתלונן, ממש כל אחד. רוב האנשים הנורמטיביים שפונים להגיש תלונה במשטרה בטוחים שהמדינה תדאג לאינטרסים שלהם ותפעיל את כל הכלים שברשותה כנגד הגורם כלפיו מוגשת התלונה.

בפועל, לגורמי המדינה יש לא מעט שיקולים שיגרמו להם לפעול אחרת: החל ממידת העומס על היחידה החוקרת, דרך חומרת המעשה הנטען (מזווית הראיה של היחידה החוקרת), הרושם הראשוני של החוקר מהמתלונן, חוסר הבנה בנושא הנחקר, העומס בגופי התביעה ועוד.

 

מחיר התמימות

מתלוננים נתקלים לעיתים קרובות ביחס קר ומזלזל מצד גופי המדינה, שלא בוחנת את המקרה לגופו באופן ראוי והולם וממהרת לסגור את התיק. מן הסתם, התופעה הזו מותירה את אותם מתלוננים עם תחושות קשות מאוד בלב  – שכן המקרה הופך לכל עולמם ואף מדיר שינה מעיניהם.

מתלוננים שאינם מיוצגים, לרוב אינם מצליחים להעביר את המסר ואת החומר הראייתי באופן ברור ושקל לגוף החוקר "לעכל" אותו ולקדם אותו לכדי הגשת כתב אישום. לעומת זאת, לעורך דין פלילי יש יכולת להתבונן על המקרה בכללותו, להבין כיצד לאסוף ולהציג את הראיות הנכונות שיתמכו בתלונה, להתמודד באופן שיטתי מול כל הגורמים שמביאים לסגירת תיק ובסופו של דבר להוביל להגשת כתב אישום.

 

הצלחה במישור הפלילי? זו רק ההתחלה

מתלוננים רבים אינם מעוניינים לשכור את שירותיו של עורך דין פלילי, מתוך הנחה שהם נקלעו לסיטואציה בעל כורחם: הם לא מעוניינים להוסיף על התחושה הקשה ובטח שלא להוציא כסף על הטיפול במקרה.

אך זוהי טעות, מכיוון שתלונה מוצלחת שמטופלת היטב על ידי עורך דין פלילי, תגדיל את הסיכויים להגשת כתב אישום, וכן לרוב תבשיל לאחר מכן לכדי תביעה אזרחית שתוצאתה תהיה פיצוי ראוי למתלונן.

 

עו"ד פלילי עומר בללי בעל ניסיון רב בהגשת תלונות ובייצוג מתלוננים עד להגשת כתב אישום נגד הנילון.

* המידע בעמוד זה הוא בגדר מידע בלבד ואין לראות בו עצה משפטית. במידת הצורך – מומלץ מאוד לפנות לעורך דין פלילי שמכיר את הדקויות ולא להסתמך על מידע זה כהמלצה משפטית.