זיוף

החוק אוסר על זיוף, בין היתר, על מנת להגן על אותנטיות המסמכים וכן לאפשר אינטראקציה תקינה. לשם כך, המדינה מענישה אנשים שפוגעים באותנטיות של מסמכים.

ישנן שלוש הגדרות לזיוף, כפי שהוגדרו בחוק:

  1. עשיית מסמך כוזב או מטעה.
  2. שינוי מסמך באופן שגורם לו להיראות אחרת ממה שהיה במקור, בכוונה לרמות. השינוי יכול להיות בדרך של הוספת פרט או השמטה.
  3. חתימה על מסמך ללא סמכות או הרשאה לכך.

עבירת הזיוף מחולקת ל-3 דרגות:

  1. זיוף – אדם אשר זייף מסמך, אישור מחלה למשל, ייחשב כמי שביצע זיוף והוא יהיה צפוי לעונש של עד שנת מאסר.
  2. זיוף בכוונה לקבל באמצעותו דבר( לדוגמה – אישור מחלה מזויף שאדם מוסר למעסיקו על מנת לקבל דמי מחלה. במקרה כזה – העבריין צפוי לעונש של עד 3 שנות מאסר).
  3. זיוף בנסיבות מחמירות – אדם אשר זייף מסמך בתמורה לתשלום (אישור מחלה למשל). במקרה כזה – העבריין צפוי לעונש של עד 5 שנות מאסר.


הרשעה בזיוף

על מנת להרשיע אדם בזיוף, יש להוכיח כי אותו אדם זייף מסמך, במודעות מלאה. ההבדל בין זיוף "רגיל" לבין זיוף "בנסיבות מחמירות", תלוי במידת התחכום, התכנון, היקף הזיוף, היקף התמורה, השיטה (אם מדובר בזיוף חמור) וכן בסוג המסמך עצמו.

מקרים נוספים של זיוף:

  1. כאשר אדם מזייף מסמך שיש בו ידיעה על אדם או על תאגיד, בכוונה לרמות, הוא צפוי לעונש של עד 3 שנות מאסר.
  2. כאשר עובד ציבור מזייף מסמך שהוא בעצמו אחראי על הפקתו או שמירתו ויש לו גישה מלאה אליו. במקרה כזה הוא צפוי לעונש של עד 3 שנות מאסר עם או בלי קנס.
    אם עשה זאת כדי לקבל דבר, הוא צפוי לעונש של עד 5 שנות מאסר עם או בלי קנס, ואם אכן קיבל את הדבר הזה – הוא צפוי לעונש עד 7 שנות מאסר עם או בלי קנס.

התייעצות וייצוג על ידי עו"ד פלילי המכיר את הדקויות ומבין אותן, עשויה למנוע מפח נפש בקרב הנחקרים ויכולה למנוע תרחישים קשים. עו"ד פלילי עומר בללי בעל ניסיון רב בייצוג בתיקים של עבירות זיוף.

* המידע בעמוד זה הוא בגדר מידע בלבד ואין לראות בו עצה משפטית. במידת הצורך – מומלץ מאוד לפנות לעורך דין פלילי שמכיר את הדקויות ולא להסתמך על מידע זה כהמלצה משפטית.